Biała kiełbaska ze śliwkami

12 kwietnia 2013 ObiadyWielkanoc  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Pyszna pieczona biała kiełbaska, nie tylko na świąteczny obiad…

Składniki:

  • ok. 1 kg białej kiełbasy nieparzonej
  • 2 cebule
  • ok. 15 dag suszonych śliwek
  • 1/2 szkl wody
  • 2 łyżki oleju

Na spód naczynia żaroodpornego ułożyć pokrojoną cebulę, na nią ułożyć kiełbasę. Obłożyć śliwkami. Zalać wodą i olejem. Przykryć i piec ok 1 godziny. Na 15 min. przed końcem pieczenia odkryć naczynie, żeby kiełbaska się zrumieniła.

 

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>