Bruschetta z boczniakami

15 maja 2015 KolacjePrzekąski  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Szybka i smaczna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi, polecam.

Składniki:

  1. 250 g boczniaków
  2. bagietka
  3. mała młoda cebulka
  4. masło ok 2 pełnych łyżek
  5. ząbek czosnku
  6. sól, pieprz
  7. pomidorki koktajlowe i listki bazylii do dekoracji

Boczniaki pokrój w paski a cebulkę w pół-piórka. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj boczniaki dopraw solą i pieprzem i duś chwilę. W tym czasie gdy grzyby będą się dusiły, bagietkę pokrój na plastry posmaruj masłem i wstaw pod grill. Gdy ładnie się zrumienią posmaruj przekrojonym ząbkiem czosnku, układaj uduszone boczniaki, dekoruj pomidorkami, bazylią i serwuj. Smacznego.

 

 

 

 

 

 

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>