Bruschetta z boczniakami

GD Star Rating
loading...

Szybka i smaczna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi, polecam.

Składniki:

  1. 250 g boczniaków
  2. bagietka
  3. mała młoda cebulka
  4. masło ok 2 pełnych łyżek
  5. ząbek czosnku
  6. sól, pieprz
  7. pomidorki koktajlowe i listki bazylii do dekoracji

Boczniaki pokrój w paski a cebulkę w pół-piórka. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj boczniaki dopraw solą i pieprzem i duś chwilę. W tym czasie gdy grzyby będą się dusiły, bagietkę pokrój na plastry posmaruj masłem i wstaw pod grill. Gdy ładnie się zrumienią posmaruj przekrojonym ząbkiem czosnku, układaj uduszone boczniaki, dekoruj pomidorkami, bazylią i serwuj. Smacznego.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.