Endywia z serem z niebieską pleśnią

13 października 2013 PrzekąskiSałatki  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Przepyszna przekąska, spróbujcie sami…

Składniki:

  1. sałata endywia umyta i porwana w mniejsze kawałki
  2. 2 łyżki kaparów
  3. garść grubo pokrojonych orzechów włoskich
  4. 150 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią pokrojonego w kostkę

Dressing:

  1. 100 ml oliwy z oliwek
  2. łyżka soku z cytryny
  3. łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu
  4. łyżeczka ostrej musztardy dijon
  5. łyżka białego octu winnego

Składniki dressingu dokładnie wymieszaj. Na sałacie poukładaj resztę składników, polej dressingiem i gotowe. Smacznego!!!

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>