Grzyby duszone w śmietanie

13 stycznia 2017 Przekąski  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Czy zostały Wam jeszcze po świętach jakieś mrożone grzybki? Można z nich zrobić smaczny sos do kaszy czy ryżu, polecam.

Składniki:

  1. mrożone podgrzybki lub inne (np pieczarki) grzyby ok 30 dag
  2. cebula
  3. masło – średnio ok 2 łyżek
  4.  sól i pieprz
  5. śmietanka 30 % ok 150 – 200 ml

Rozmrożone grzyby podsmaż na maśle, (a gdy używasz pieczarek – podsmaż je na lekko złoty kolor), dodaj cebulę i chwilę podsmażaj, aż zmięknie. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj śmietankę. Delikatnie zredukuj sos. Smacznego.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>