Jajko na miękko na bekonie i sałacie

GD Star Rating
loading...

 Jajko na miękko, chrupiący boczek i lekka sałatka na lekkie śniadanko.

 Składniki:

  1. jajka
  2. boczek wędzony cienko pokrojony
  3. sałata lodowa
  4. pomidorki koktajlowe
  5. cebulka czerwona
  6. bułka na grzanki

Miodowy dressing:

  1. 5 łyżek oliwy z oliwek
  2. 2 łyżki białego octu winnego
  3. łyżka płynnego miodu
  4. po szczypcie soli i pieprzu

Jajka włóż do garnka z zimną wodą i od momentu zagotowania gotuj przez dwie minuty. Natychmiast zdejmij z ognia i zalej zimną wodą, żeby przestygły. Sałatę porwij na kawałki, na niej ułóż przekrojone na pół pomidorki i cebulę pokrojoną w piórka. Boczek smaż na chrupko na suchej patelni lub zrumień w piekarniku. Ułóż na sałacie, polej dressingiem, ułóż jajka. Grzanki opiecz w tosterze lub na patelni po smażeniu boczku. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *