Koktajlowe babeczki z pastą z jajek

GD Star Rating
loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolejny pomysł na świąteczne przystawki lub na inną okazję, możliwość nadzienia jest niezliczona. Dzisiaj z pastą z jajek, a to z uwagi na zbliżające się święta. Polecam do wypróbowania.

Składniki ciasta:

  1. 3 szklanki mąki
  2. 2 żółtka
  3. 1 łyżeczka soli
  4. 250 g masła
  5. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (można pominąć)
  6. 2 płaskie łyżki kwaśnej śmietany

Z podanych składników zagnieć szybko ciasto. Włóż do lodówki na 30 min. Po tym czasie rozwałkuj cienko, wycinaj krążki do wielkości foremek. Piecz w temp. 200 st. C przez ok 10-15 min.

Składniki pasty: 

  1. 3 jajka ugotowane na twardo
  2. szczypiorek
  3. sól, pieprz
  4. 2 łyżki majonezu
  5. 2 łyżeczki chrzanu śmietankowego
  6. 1 łyżeczka musztardy

Jajka i szczypiorek posiekaj, przypraw solą i pieprzem. Dodaj majonez, chrzan i musztardę. Wymieszaj wszystko. Faszeruj babeczki. Udekoruj rzeżuchą i szczypiorkiem. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *