GD Star Rating
loading...
loading...
Może na obiad lub zimną przekąskę z chrzanem kukułcze gniazdko z jajem przepiórczym? Polecam.
Składniki:
- 30 dag mięsa mielonego z łopatki
- 1 jajko
- 3 płaskie łyżki kaszy manny
- 1/2 małej cebuli
- sól, pieprz, zioła dalmatyńskie – ok 2 płaskich łyżeczek
- rozdrobnione płatki kukurydziane do panierowania + olej do smażenia
- ok 7 sztuk ugotowanych na twardo jaj przepiórczych (wystarczy 2′ gotowania)
- łyżeczka chrzanu
- łyżeczka musztardy
Cebulę, pokrój w kostkę i zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa dodaj zeszkloną cebulę, jajko, kaszkę manny, chrzan, musztardę, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie wyrób masę mięsną. Formuj kotleciki wkładając do środka po jednym jajku przepiórczym.Panieruj w płatkach kukurydzianych i smaż na niewielkiej ilości oleju pod przykryciem. Podawaj na gorąco do obiadu lub jako zimną przekąskę. Smacznego.