GD Star Rating
loading...
loading...
Po raz kolejny zostały mi białka od ciasta kruchego więc pomyślałam o Pawłowej ale tym razem małej, oczywiście z bitą śmietaną i świeżymi owocami, których jest o tej porze roku coraz więcej. Nie zabiera dużo czasu a smakuje wyśmienicie.
Składniki:
- 8 białek
- 400 g cukru pudru
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki octu ryżowego
- szczypta soli
- 600 ml śmietany 30 % + utrwalacze (ilość wg opisu na opakowaniu)
- świeże owoce
Białka ubij z solą na sztywną pianę, dalej ubijając dodaj cukier, następnie dodaj mąkę i ocet ryżowy. Delikatnie wymieszaj. Wyłóż małe porcje bezy na blachę z papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 18o st. C i od razu zmniejsz temperaturę do 120 st. C, piecz 1,5 godziny. Otwórz piekarnik i wystudź ciasteczka. Ubij śmietanę, przygotuj owoce. Na każdą bezę wyłóż po kopiastej łyżce śmietany i dekoruj owocami i listkami mięty.
SMACZNEGO!!!