Muffiny z czerwonymi porzeczkami

10 lipca 2013 Ciasta i desery  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

 

Letnie owoce w migdałowo – orzechowym cieście, do mleka, kawy i herbaty…

Składniki:

  • 2,5 szkl mąki
  • 0,5 szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szkl czerwonych oczyszczonych porzeczek
  • szczypta soli, cukier waniliowy
  • po 0,5 szkl posiekanych orzechów włoskich i migdałów
  • 2 jajka
  • 1 kubeczek jogurtu naturalnego (180 g)
  • mleko – tyle ile mieści kubeczek od jogurtu
  • 125 g masła

W naczyniu wymieszaj suche składniki razem z porzeczkami. Mleko, jogurt, jajka zmiksuj. Dodaj rozpuszczone, przestudzone masło. Wszystko dokładnie ale delikatnie wymieszaj. Nakładaj w foremki na muffiny i piecz w temp. 200 st C z termoobiegiem aż będą złote. Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>