Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

17 czerwca 2016 BezglutenoweKolacjePrzekąskiŚniadania  2 Komentarze

GD Star Rating
loading...

Pasta do pieczywa czy jako przekąska z krakersami. Doskonała zamiast wędliny na śniadanie czy kolację. Ciecierzyca jest bogatym źródłem białka oraz błonnika, a przygotowana pasta na długo utrzyma uczucie sytości. Przepis dla zapracowanych bo do zrobienia potrzebujesz jedynie chwili oraz dla tych co nie jedzą mięsa. Polecam.

Składniki:

  1. puszka ciecierzycy konserwowej
  2. słoik pomidorów suszonych w oleju
  3. 2 łyżki zielonych oliwek
  4. 2 łyżki pasty sezamowej – tahini
  5. 2 ząbki czosnku

Zmiksuj wszystkie składniki wraz z oliwą z zalewy z pomidorów. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem, ostrą papryką. Ja nie doprawiałam. Polecam.

2 komentarze do Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

  • MeCooks  powiedz:

    Wygląda obłędnie, zjadłabym jak nic 🙂

    GD Star Rating
    loading...
    GD Star Rating
    loading...
    • gotowanie z sercem  powiedz:

      Polecam, polecam… 🙂

      GD Star Rating
      loading...
      GD Star Rating
      loading...

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>