Sałata z jajkami przepiórczymi

22 kwietnia 2014 KolacjePrzekąskiSałatkiŚniadaniaWielkanoc  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

 

Szybka sałatka nie tylko na wielkanocny stół.

Składniki:

  1. mieszanka sałat – ja użyłam po garści roszponki i rukoli
  2. 6 jajek przepiórczych
  3. 100 g boczku wędzonego cienko pokrojonego
  4. 7 pomidorków koktajlowych
  5. 6 połówek suszonych pomidorów
  6. 3 łyżki marynowanej grillowanej papryki
  7. 5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
  8. sok z cytryny

Jajka ugotuj na twardo ( 2 min od momentu zagotowania się wody), boczek zrumień na suchej patelni, sałatę ułóż na talerzu a na niej pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i resztę składników. Polej wszystko oliwą z suszonych pomidorów i skrop dobrze sokiem z cytryny. Smacznego.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>