Sałata z jajkami przepiórczymi

GD Star Rating
loading...

 

Szybka sałatka nie tylko na wielkanocny stół.

Składniki:

  1. mieszanka sałat – ja użyłam po garści roszponki i rukoli
  2. 6 jajek przepiórczych
  3. 100 g boczku wędzonego cienko pokrojonego
  4. 7 pomidorków koktajlowych
  5. 6 połówek suszonych pomidorów
  6. 3 łyżki marynowanej grillowanej papryki
  7. 5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
  8. sok z cytryny

Jajka ugotuj na twardo ( 2 min od momentu zagotowania się wody), boczek zrumień na suchej patelni, sałatę ułóż na talerzu a na niej pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i resztę składników. Polej wszystko oliwą z suszonych pomidorów i skrop dobrze sokiem z cytryny. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.