Tortilla na dwa sposoby

17 kwietnia 2015 PrzekąskiWielkanoc  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Z tortilli zawsze przygotujesz coś ciekawego. Dzisiaj proponuję dwie wersje: z szynką parmeńską, awokado i rukolą oraz z łososiem i rukolą. Spróbujcie.

Składniki:

  1. placki tortilli
  2. 150 g szynki parmeńskiej
  3. awokado
  4. rukola
  5. kremowy serek ziołowy
  6. 150 g łososia wędzonego na zimno

Obierz awokado i pokrój w słupki. Rozłóż placki tortilli, smaruj serkiem, ułóż rukolę, a na niej szynkę i z jednego brzegu awokado. W drugiej wersji – na rukoli poukładaj łososia. Ściśle zwiń, krój z ukosa. Można podać z sosem czosnkowym. Smacznego.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>