GD Star Rating
loading...
loading...
Oczywiście dla niektórych samo słowo już przyprawia o ciarki i mdłości ale dobrze przygotowana jest pyszna – mowa o wątróbce – dla wielbicieli polecam pastę z wątróbki. Wyśmienita pasta do chleba, najlepiej smakuje z chlebem razowym i odrobiną konfitury żurawinowej lub borówkowej. To taki szybki pasztet.
Składniki:
- 3 kawałki wątróbki z indyka
- 1 średniej wielkości cebula
- 200 g miękkiego masła
- sól i pieprz
Wątróbkę oczyść, cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, włóż wątróbkę z cebulą, dopraw solą i pieprzem, duś pod przykryciem raz przekręcając na drugą stronę ok 10 min max. Przestudź i zmiksuj z reszta masła. Podawaj z konfiturą z borówki lub żurawiny. Smacznego!