GD Star Rating
loading...
loading...
… i kolejny przepis na sałatkę z dodatkiem suszonej żurawiny, tym razem na ciepło z panierowanym camembert, choć na zimno tez bardzo dobrze smakuje… kremowy ser i słodko-kwaśny dresing…
Składniki:
- dowolna sałata
- czerwona cebula
- kapary
- pomidorki koktajlowe
- ogórek zielony
- suszona żurawina
- pestki dyni
- krążek sera camembert
- jajko i bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Składniki sosu:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 1/2 łyżki soku z cytryny
- 1 płaska łyżka musztardy dijon
- 1,5 łyżki przecieru lub konfitury z żurawiny
Ser camembert pokrój w trójkąty, panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej tak aby był dokładnie pokryty panierką. Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Składniki sosu wymieszaj dokładnie. Sałatę, włóż do naczynia, dodaj pomidorki przekrojone na pół, ogórka pokrojonego w kostkę, cebulę w piórka. Następnie dodaj kapary i suszona żurawinę. Na wierzch poukładaj ser i polej sosem. Na koniec posyp prażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Sałatka z panierowanym serem camembert,