GD Star Rating
loading...
loading...
W niedzielny poranek, jak nakazuje rodzinna tradycja na stole goszczą jaja zwykle w postaci jajecznicy lub na miękko, a dzisiaj pomyślałam o jajku w koszulce tak dla odmiany – na chrupiącej czosnkowej bułeczce, boczku i rukoli. Śniadanko było wyśmienite.
- dowolna bułka wg upodobań
- masło
- 1 ząbek czosnku
- 2 plasterki boczku wędzonego
- 1 jajo
- rukola
- sól i pieprz
Bułkę posmaruj masłem i przeciśniętym ząbkiem czosnku, zapiecz w piekarniku pod grillem lub na patelni grillowej na złoty kolor. Boczek zrumień na suchej patelni. Zagotuj w garnku wodę. Zrób wir i do środka wlej jajko lub umieść jajko w woreczku foliowym i włóż do garnka. Gotuj ok min. Układaj na bułce zrumieniony boczek, rukolę i jajko. Dopraw solą i pieprzem. Smacznego!