Śledzik w śmietanie

GD Star Rating
loading...

   I jeszcze będzie gościł śledzik w śmietanie. Słodko-kwaśny sos śmietanowo-majonezowy z jabłkiem i cebulką. Polecam.

Składniki:

  1. śledzie a’la matias lub marynowane w occie ok 250 g

Składniki sosu:

  1. 1 jabłko
  2. 1 mała cebula
  3. 200 g śmietany 18%
  4. 2 łyżki majonezu
  5. sól, cukier, kwasek cytrynowy po szczypcie

Śledzie matiasy wymocz, pokrój wzdłuż na paski lub na ukośne kawałki. Przygotuj sos. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej, cebulę pokrój w kostkę. Dodaj śmietanę i majonez, przypraw solą, kwaskiem cytrynowym i cukrem. Podawaj według własnego uznania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *