GD Star Rating
loading...
loading...
Polecam ciekawe połączenie winogron z czosnkiem. Gdybym przeczytała gdzieś ten przepis nie wiem czy bym się odważyła go zrobić ale jakiś czas temu poczęstowała mnie tą sałatką koleżanka. Zasmakowała wszystkim. Może stanowić samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu.
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- mała kiść winogron
- 2 ząbki czosnku lub więcej
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- bulion, może być z kostki
- majonez
Piersi ugotuj w bulionie i zostaw w nim do wystygnięcia (będzie soczysty), po czym pokrój w kostkę, winogrona pokrój na połówki, wyjmij pestki lub użyj winogron bezpestkowych. Kapustę pekińską pokrój w dość cienkie paski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj wszystko i połącz z majonezem. Do obiadu proponuję wersję bez kurczaka.