Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym

GD Star Rating
loading...

Szybki pieczony dorsz pod pierzynką śmietanowo-koperkową, alternatywa na wigilijnym stole dla smażonej ryby… Polecam.

Składniki:

  1. filety lub polędwiczki z dorsza (2 kawałki)
  2. pieprz cytrynowy
  3. sól morska
  4. odrobina oliwy z oliwek
  5. 200 ml śmietany 18%
  6. pęczek koperku

Rybę posyp solą i pieprzem cytrynowym, skrop oliwą z oliwek. Pozostaw na 30 min aby się zamarynowała. Po tym czasie przełóż rybę do naczynia żaroodpornego, zasyp koperkiem i zalej śmietaną. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok 15 min. Gotowe.

Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym, 4.6 out of 10 based on 8 ratings

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Website Protected by Spam Master