GD Star Rating
loading...
loading...
Jajko na miękko, chrupiący boczek i lekka sałatka na lekkie śniadanko.
Składniki:
- jajka
- boczek wędzony cienko pokrojony
- sałata lodowa
- pomidorki koktajlowe
- cebulka czerwona
- bułka na grzanki
Miodowy dressing:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki białego octu winnego
- łyżka płynnego miodu
- po szczypcie soli i pieprzu
Jajka włóż do garnka z zimną wodą i od momentu zagotowania gotuj przez dwie minuty. Natychmiast zdejmij z ognia i zalej zimną wodą, żeby przestygły. Sałatę porwij na kawałki, na niej ułóż przekrojone na pół pomidorki i cebulę pokrojoną w piórka. Boczek smaż na chrupko na suchej patelni lub zrumień w piekarniku. Ułóż na sałacie, polej dressingiem, ułóż jajka. Grzanki opiecz w tosterze lub na patelni po smażeniu boczku. Smacznego!!!