GD Star Rating
loading...
loading...
Letnie owoce w migdałowo – orzechowym cieście, do mleka, kawy i herbaty…
Składniki:
- 2,5 szkl mąki
- 0,5 szkl cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szkl czerwonych oczyszczonych porzeczek
- szczypta soli, cukier waniliowy
- po 0,5 szkl posiekanych orzechów włoskich i migdałów
- 2 jajka
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego (180 g)
- mleko – tyle ile mieści kubeczek od jogurtu
- 125 g masła
W naczyniu wymieszaj suche składniki razem z porzeczkami. Mleko, jogurt, jajka zmiksuj. Dodaj rozpuszczone, przestudzone masło. Wszystko dokładnie ale delikatnie wymieszaj. Nakładaj w foremki na muffiny i piecz w temp. 200 st C z termoobiegiem aż będą złote. Smacznego!