GD Star Rating
loading...
loading...
Delikatnie, miękkie i soczyste polędwiczki dość ostre w smaku, pieczone stosunkowo długo bo ok. dwóch godzin, lecz w niskiej temperaturze ok. 90-100 st. C. Bardzo dobrze smakują ze szparagami i pieczonymi ziemniaczkami.
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- na każdą polędwiczkę po ok 2 łyżki masła
Składniki marynaty (suchej):
- 2 łyżki papryki słodkiej
- 1 łyżka papryki ostrej
- 1 łyżka soli
- czarny pieprz
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- 1 łyżka tymianku
- 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i natrzyj polędwiczki, wstaw do lodówki na min 2h a najlepiej na noc. Po tym czasie wstaw do nagrzanego piekarnika do 90-100 st. C i piecz ok 1,5h. Po tym czasie posmaruj je masłem i piecz jeszcze ok 0,5h. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i np szparagami.
Pieczone polędwiczki,