GD Star Rating
loading...
loading...
Puszyste placuszki tym razem z jabłkami. Bardzo dobre na każdy posiłek, świetnie smakują na ciepło jak i na zimno, z dodatkiem ulubionej polewy, bitej śmietany lub cukrem pudrem i cynamonem. Najlepsze jabłka do placuszków to reneta, papierówka lub antonówka czyli kwaśne i takie, które szybko się rozsmażą. Puszyste ciasto i mięciutkie rozsmażone jabłko, pyszności….
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 3 jajka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 3 jabłka
- olej do smażenia
Jabłka obierz i pokrój na niewielkie kawałki. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mąkę, mleko, żółtka i cukier zmiksuj na gładkie ciasto. Dodaj jabłka i pianę z białek i delikatnie wmieszaj. Smaż na małym ogniu małe porcje ciasta. Smacznego!!!