Faszerowane bagietki pastą z tuńczyka

12 maja 2015 Przekąski  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Niezwykle szybka przekąska, ładnie się prezentuje i dobrze smakuje… Polecam.

Składniki:

  1. bagietka
  2. puszka tuńczyka w kawałkach, w oleju
  3. 1/4 czerwonej papryki
  4. 1 jajko ugotowane na twardo
  5. szczypior (u mnie gruby od dymki)
  6. sól, czarny pieprz
  7. łyżka majonezu

Tuńczyka osącz z oleju i rozdrobnij, jajko i szczypior posiekaj, paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj składniki z majonezem, dopraw pieprzem i solą. Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki i wydrąż środki. Napełnij pastą, owiń folią i włóż do lodówki, do schłodzenia na ok 1h. Po tym czasie pokrój na kromeczki i gotowe. Smacznego.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>