Pasta z wątróbki

13 marca 2016 Przekąski  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Oczywiście dla niektórych samo słowo już przyprawia o ciarki i mdłości ale dobrze przygotowana jest pyszna – mowa o wątróbce – dla wielbicieli  polecam pastę z wątróbki. Wyśmienita pasta do chleba, najlepiej smakuje z chlebem razowym i odrobiną konfitury żurawinowej lub borówkowej. To taki szybki pasztet. 

Składniki:

  1. 3 kawałki wątróbki z indyka
  2. 1 średniej wielkości cebula
  3. 200 g miękkiego masła
  4. sól i pieprz

Wątróbkę oczyść, cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, włóż wątróbkę z cebulą, dopraw solą i pieprzem, duś pod przykryciem raz przekręcając na drugą stronę ok 10 min max. Przestudź i zmiksuj z reszta masła. Podawaj z konfiturą z borówki lub żurawiny. Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>