GD Star Rating
loading...
loading...
Szybki, smaczny, prosty i lekki pomysł na obiad…
Składniki:
- pstrąg (1 szt. na jedną osobę)
- 3 łyżeczki masła
- pieprz cytrynowy
- pieprz ziołowy
- sól, świeży ząbek czosnku lub czosnek granulowany
- ok. 2 gałązki rozmarynu
- plasterki cytryny
Rybę dokładnie umyj, osusz i natrzyj solą, pieprzem cytrynowym i ziołowym w środku i na zewnątrz. Włóż do lodówki na ok. 30 min. Po tym czasie posmaruj z wierzchu 1,5 łyżeczki masła. Pozostałe masło włóż do środka ryby. Posyp rybę czosnkiem. Na wierzchu ułóż plasterki cytryny i gałązki rozmarynu. Zawiń dokładnie w folię aluminiową tak aby nic nie wypłynęło podczas pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz ok. 20 min. Podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami. SMACZNEGO!