Pstrąg pieczony w papilotach

GD Star Rating
loading...

Szybki, smaczny, prosty i lekki pomysł na obiad…

Składniki:

  1. pstrąg  (1 szt. na jedną osobę)
  2. 3 łyżeczki masła
  3. pieprz cytrynowy
  4. pieprz ziołowy
  5. sól, świeży ząbek czosnku lub czosnek granulowany
  6. ok. 2 gałązki rozmarynu
  7. plasterki cytryny

Rybę dokładnie umyj, osusz i natrzyj solą, pieprzem cytrynowym i ziołowym w środku i na zewnątrz. Włóż do lodówki na ok. 30 min. Po tym czasie posmaruj z wierzchu 1,5 łyżeczki masła. Pozostałe masło włóż do środka ryby. Posyp rybę czosnkiem. Na wierzchu ułóż plasterki cytryny i gałązki rozmarynu. Zawiń dokładnie w folię aluminiową tak aby nic nie wypłynęło podczas pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz ok. 20 min. Podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami. SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.