Surówka z młodej kiszonej kapusty

8 czerwca 2016 BezglutenoweSałatki  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Jakiś czas temu pojawiła się już młoda – kiszona kapusta, więc musiała powstać z niej przepyszna i delikatna surówka. Zapraszam do wypróbowania.

Składniki:

  1. 30 dag młodej kapusty kiszonej
  2. 1/2 kwaśno – słodkiego jabłka
  3. 1/2 młodej cebulki
  4. 1 młoda mała marchewka
  5. 2 szczypty soli,
  6. szczypta pieprzu czarnego
  7. sok z 1/2 cytryny,
  8. 2 szczypty cukru,
  9. 3 łyżki oleju rzepakowego

Cebulę posiekaj w kostkę, jabłko i marchewkę zetrzyj na tarce jarzynowej. Warzywa dodaj do kapusty dopraw przyprawami oraz olejem. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby smaki się przegryzły. W razie potrzeby dopraw. Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>