Talerz rozmaitości na wielkanocne śniadanie

15 kwietnia 2014 PrzekąskiŚniadaniaWielkanoc  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Prosta i szybka przekąska na wielkanocny stół, coś innego… smacznego…

Składniki:

Ilość składników zależy od tego jak duży talerz przekąsek chcemy przygotować.

  1. jajka ugotowane na twardo
  2. ok. 150 g wędzonego łososia
  3. szynka gotowana
  4. serek śmietankowy, paprykowy lub inny wg uznania w plastrach
  5. ogórki konserwowe
  6. papryka konserwowa
  7. chrzan śmietankowy
  8. majonez

Do przygotowania jajek przekładanych łososiem, jajka pokrój w plastry, łososia podziel na mniejsze kawałki. Przekładaj plasterki jajek łososiem, smarując je chrzanem i majonezem.

Do przygotowania roladek z szynki, ogórki i paprykę pokrój w słupki a jajka w ćwiartki. Na plasterek szynki połóż plasterek serka, na ser połóż słupki ogórka, papryki i ćwiartkę jajka a a nie majonez lub chrzan. Zwiń ściśle. Smacznego!!!

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>