Tatar ze śledzia

22 grudnia 2015 Boże NarodzeniePrzekąski  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Dzisiaj jako jedną z potraw na kolację wigilijną i nie tylko proponuję śledziowy tatar. Bardzo ciekawe połączenie smaków. Proporcje składników zależą od Waszych gustów smakowych. Polecam.

Składniki:

  1. 3 płaty solonych śledzi wymoczonych w mleku tak aby pozbyć się nadmiaru soli
  2. 1/4 średniego jabłka
  3. 1/2 cebuli cukrowej
  4. 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  5. 2 łyżki oleju
  6. opcjonalnie mały ogórek konserwowy

Śledzie pokrój w kostkę tak ok 0,5 x 0,5 cm, jabłko, cebulkę i ogórek w drobniejszą kosteczkę, dodaj olej i musztardę. Wymieszaj dokładnie i gotowe. Wyśmienicie smakuje z ciemnym pieczywem.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>