Waflowy tort – Pischinger

29 marca 2015 Ciasta i deseryWielkanoc  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

To wyjątkowy a zarazem prosty deser. Polecam.

Składniki:

  1. opakowanie andrutów – cienkich wafli, lub zwykłych wafli tortowych
  2. 1 opakowanie mleka skondensowanego słodzonego
  3. 200 g masła
  4. 4 łyżki wody
  5. 1/2 szklanki cukru
  6. 5 łyżek dobrego kakao
  7. ok 1-1,5 szkl mleka w proszku
  8. migdały, orzechy do dekoracji

Puszkę mleka umieść w garnku z wodą i gotuj przez ok 2,5 godz. Po tym czasie wyjmij z garnka i ostudź. Następnie rozpuść masło dodaj wodę, cukier, kakao. Gdy się dobrze połączą wkręć mleko w proszku. Smaruj na przemian wafle. Wierzch udekoruj migdałami lub orzechami. Smacznego.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>