Zrazy

2 czerwca 2013 Obiady  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Dzisiaj polecam zrazy z papryką czerwoną, szynką, cebulką i musztardą francuską, podane z kaszą gryczaną, pęczakiem czy ryżem oraz mizerią lub pomidorami ze śmietaną.

Gosiu przepis specjalnie dla Ciebie!!!

Składniki:

  • 1 kg łopatki lub karkówki
  • przyprawa do karkówki
  • czerwona papryka
  • cebula
  • szynka gotowana
  • 1 słoiczek musztardy francuskiej
  • mąka do panierowania
  • olej do podsmażenia mięsa
  • 1 łyżka masła
  • wykałaczki

Mięso pokrój na plastry posyp przyprawą i wstaw do lodówki na nim 3 h, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie rozbij mięso na dość cienkie plastry. Paprykę, cebulę i szynkę pokrój w paski. Każdy plaster mięsa posmaruj musztardą połóż paprykę, szynkę i cebulę. Zwiń i zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła. Przełóż do garnka i zalej wodą do wysokości mięsa. Duś do miękkości. Podawaj z dowolną kaszą, mizerią lub pomidorkami ze śmietaną. SMACZNEGO!!!

Zrazy, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>