GD Star Rating
loading...
loading...
Dzisiaj polecam zrazy z papryką czerwoną, szynką, cebulką i musztardą francuską, podane z kaszą gryczaną, pęczakiem czy ryżem oraz mizerią lub pomidorami ze śmietaną.
Gosiu przepis specjalnie dla Ciebie!!!
Składniki:
- 1 kg łopatki lub karkówki
- przyprawa do karkówki
- czerwona papryka
- cebula
- szynka gotowana
- 1 słoiczek musztardy francuskiej
- mąka do panierowania
- olej do podsmażenia mięsa
- 1 łyżka masła
- wykałaczki
Mięso pokrój na plastry posyp przyprawą i wstaw do lodówki na nim 3 h, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie rozbij mięso na dość cienkie plastry. Paprykę, cebulę i szynkę pokrój w paski. Każdy plaster mięsa posmaruj musztardą połóż paprykę, szynkę i cebulę. Zwiń i zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła. Przełóż do garnka i zalej wodą do wysokości mięsa. Duś do miękkości. Podawaj z dowolną kaszą, mizerią lub pomidorkami ze śmietaną. SMACZNEGO!!!
Zrazy,