Pieczarki faszerowane z grilla

GD Star Rating
loading...

Sezon grillowy w pełni wiec polecam pieczarki faszerowane z grilla, smaczny dodatek do mięsa.

Składniki:

  1. 5 dużych kapeluszy pieczarek
  2. mała cebulka
  3. 1/3 czerwonej papryki
  4. 1/3 żółtej papryki
  5. 1/4 średniej cukinii
  6. 10 dag małych pieczarek + ogonki z dużych
  7. 10 dag boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
  8. ok 100 g sera cheddar
  9. sól, pieprz, suszone bazylia

Boczek podsmaż na suchej patelni. Dodaj posiekane pieczarki. Chwilę podsmażaj, aż trochę odparują. Następnie dodaj pokrojone w kostkę cebulkę, papryki i cukinię. Duś przez chwilę. Dopraw solą, pieprzem i bazylią. Kapelusze pieczarek dopraw delikatnie solą, faszeruj, wierzch posyp tartym cheddarem. Grilluj lub piecz w piekarniku najlepiej przykryte folią aluminiową. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *