Czekoladowe muffiny z kremem maślanym

21 marca 2014 Ciasta i desery  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

 

 

Przepyszne babeczki do popołudniowej herbatki czy kawy… lub szklanki mleka.

Składniki suche:

  1. 2 szkl. mąki
  2. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  3. 3/4 szkl. cukru
  4. 2 łyżki kakao

Składniki mokre:

  1. 250 ml mleka
  2. 100 ml oleju
  3. 2 jajka

Wymieszaj oddzielnie suche składniki i oddzielnie zmiksuj mokre. Wymieszaj wszystko dokładnie. Przełóż do foremek na muffiny i piecz w nagrzanym piekarniku do 200 st C ok  min. W razie potrzeby sprawdź patyczkiem czy się upiekły. Wyjmij i ostudź.

Składniki kremu:

  1.  250 g masła
  2. 500 g cukru pudru
  3. skórka otarta z cytryny
  4. 2 łyżki soku z cytryny

Dokładnie utrzyj masło z pozostałymi składnikami i dekoruj zimne babeczki.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>