Czekoladowe muffiny z kremem maślanym

GD Star Rating
loading...

 

 

Przepyszne babeczki do popołudniowej herbatki czy kawy… lub szklanki mleka.

Składniki suche:

  1. 2 szkl. mąki
  2. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  3. 3/4 szkl. cukru
  4. 2 łyżki kakao

Składniki mokre:

  1. 250 ml mleka
  2. 100 ml oleju
  3. 2 jajka

Wymieszaj oddzielnie suche składniki i oddzielnie zmiksuj mokre. Wymieszaj wszystko dokładnie. Przełóż do foremek na muffiny i piecz w nagrzanym piekarniku do 200 st C ok  min. W razie potrzeby sprawdź patyczkiem czy się upiekły. Wyjmij i ostudź.

Składniki kremu:

  1.  250 g masła
  2. 500 g cukru pudru
  3. skórka otarta z cytryny
  4. 2 łyżki soku z cytryny

Dokładnie utrzyj masło z pozostałymi składnikami i dekoruj zimne babeczki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.