Masło ziołowe

14 maja 2013 GRILLPrzekąski  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

 

Masło ziołowe doskonałe do grzanek w sezonie grillowym.

Składniki:

  • 300 g masła najlepsze to osełka ale może być inne o zawartości tłuszczu 82%
  • 1/2 szkl drobno posiekanego koperku
  • 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • szczypta czarnego pieprzu

Masło utrzyj na puch, dodaj przyprawy i wymieszaj. Odstaw na ok 20 min i gotowe. Takie masełko dobrze pasuje jako dodatek do mięsa grillowanego.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>