GD Star Rating
loading...
loading...
Sezon grillowy w pełni wiec polecam pieczarki faszerowane z grilla, smaczny dodatek do mięsa.
Składniki:
- 5 dużych kapeluszy pieczarek
- mała cebulka
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/3 żółtej papryki
- 1/4 średniej cukinii
- 10 dag małych pieczarek + ogonki z dużych
- 10 dag boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
- ok 100 g sera cheddar
- sól, pieprz, suszone bazylia
Boczek podsmaż na suchej patelni. Dodaj posiekane pieczarki. Chwilę podsmażaj, aż trochę odparują. Następnie dodaj pokrojone w kostkę cebulkę, papryki i cukinię. Duś przez chwilę. Dopraw solą, pieprzem i bazylią. Kapelusze pieczarek dopraw delikatnie solą, faszeruj, wierzch posyp tartym cheddarem. Grilluj lub piecz w piekarniku najlepiej przykryte folią aluminiową. Smacznego 🙂