Placki z jabłkami

19 maja 2013 Ciasta i deseryKolacjeObiadyŚniadania  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

 

Puszyste placuszki tym razem z jabłkami. Bardzo dobre na każdy posiłek, świetnie smakują na ciepło jak i na zimno, z dodatkiem ulubionej polewy, bitej śmietany lub cukrem pudrem i cynamonem. Najlepsze jabłka do placuszków to reneta, papierówka lub antonówka czyli kwaśne i takie, które szybko się rozsmażą. Puszyste ciasto i mięciutkie rozsmażone jabłko, pyszności….

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 3 jajka
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 3 jabłka
  • olej do smażenia

Jabłka obierz i pokrój na niewielkie kawałki. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mąkę, mleko, żółtka i cukier zmiksuj na gładkie ciasto. Dodaj jabłka i pianę z białek i delikatnie wmieszaj. Smaż na małym ogniu małe porcje ciasta. Smacznego!!!

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>