Łosoś na talarkach ziemniaczanych ze szpinakiem

18 maja 2013 Obiady  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dla Tych, którzy lubią rybę. Szybki i pyszny obiad.

Składniki:

  • świeży łosoś
  • pieprz ziołowy
  • koperek świeży lub suszony
  • sól
  • odrobinę tymianku i rozmarynu
  • chilli w proszku
  • masło
  • ziemniaki
  • liście młodego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • mąka do panierowania ryby
  • oliwa do smażenia

Rybę podziel na kawałki, natrzyj przyprawami i wstaw do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Po tym czasie panieruj w mące i usmaż na chrupiąco na oliwie z dodatkiem 1 łyżki masła. Ziemniaki obierz, pokrój w talarki i smaż na maśle na złoto z dodatkiem ziół, soli i chilli. Szpinak oczyść, wrzuć na rozgrzane masło z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Duś dosłownie chwilkę. Dopraw solą i obiad gotowy.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>