Roladki schabowe

GD Star Rating
loading...

A na obiad proponuję roladki schabowe w sosie winno-śmietanowym.

Składniki:

  1. 4 plastry schabu bez kości
  2. papryka czerwona
  3. duża cebula
  4. ok 1,5 szkl białego półsłodkiego wina
  5. odrobina śmietanki 30%
  6. sól, papryka słodka oraz ostra – mielona
  7. odrobina oleju do podsmażenia roladek

Plastry schabu delikatnie rozbij, przypraw solą i paprykami. Odstaw na 30 min. W tym czasie z papryki usuń gniazdo nasienne i pokrój w paseczki, a cebulę w piórka. Na plastrach schabu wzdłuż dłuższego brzegu ułóż po 2 paski papryki i piórko cebuli. Zwiń ściśle. Podsmaż na lekko złoty kolor, odłóż na bok. Resztę pasków papryki i cebuli wrzuć na patelnię po smażeniu mięsa. Chwilę podsmażaj następnie zalej winem i włóż roladki. Duś na małym ogniu ok 30-40 min w razie potrzeby dopraw i ewentualnie uzupełnij płyn odrobiną bulionu lub wina. Sos zagęść śmietanką. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Website Protected by Spam Master