Deser z brązowego ryżu z orzechami i musem jabłkowym

13 stycznia 2017 BezglutenoweCiasta i desery  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Szybki deser, dobry pomysł dla niespodziewanych gości. Zamiast jabłek można użyć musu
z innych owoców. Deser jest lekki i bardzo aromatyczny. Danie bezglutenowe, do którego zrobienia zainspirowało mnie zdjęcie z tej strony.

Składniki:

  1. torebka brązowego ryżu
  2. mus owocowy -jabłkowy lub inny
  3. łyżka siekanych orzechów włoskich
  4. łyżka siekanych migdałów
  5. łyżka miodu
  6. opcjonalnie wg upodobań szczypta cynamonu oraz szczypta kardamonu

Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Gdy przestygnie wymieszaj z orzechami, przyprawami i miodem. Układaj warstwami na przemian z musem owocowym w ozdobnych szklankach.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>