GD Star Rating
loading...
loading...
I znów ukochany szpinak, dziś z fetą w roladkach z kurczaka…
Składniki:
- filet z kurczaka (jedna sztuka na jedną roladkę)
- przyprawa do kurczaka
- bułka tarta i jajko do panierowania
- ok 500 g świeżego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka śmietany 18%
- 1 serek topiony śmietankowy (100 – 150 g)
- sól i pieprz
- opakowanie sera feta (ok 200 g)
Kurczaka rozbij dość cienko na spore kotlety, natrzyj przyprawą i odstaw w chłodne miejsce na min. godzinę. Czosnek zeszklij na maśle dodaj, szpinak. Poczekaj aż trochę odparuje. Następnie dodaj śmietanę, serek topiony i dopraw solą, i pieprzem. Fetę pokrój w kostkę i delikatnie wymieszaj ze szpinakiem. Nakładaj na kurczaka i zwijaj. Następnie smaż panierowane w jajku i bułce. Smacznego.