Omlet ze szparagami

1 czerwca 2015 KolacjeObiady艢niadania  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Ci膮g dalszy sezonu szparagowego. A co powiecie na takie 艣niadanko… ? Smaczne by艂o 馃檪 Chrupi膮ce szparagi, pachn膮ca, w臋dzona szynka szwarcwaldzka, polecam.

Sk艂adniki:

  1. 3 jajka
  2. 3 艂y偶ki mleka
  3. kilka g艂贸wek szparag贸w
  4. 5 plasterk贸w szynki szwarcwaldzkiej
  5. ok 艂y偶ki pokruszonej fety z zio艂ami
  6. m艂oda cebulka ze szczypiorkiem
  7. 艂y偶ka mas艂a
  8. s贸l, pieprz

G艂贸wki szparag贸w blanszuj chwil臋 w osolonym wrz膮tku, 偶eby delikatnie zmi臋k艂y ale pozostawa艂y chrupi膮ce. Jajka razem z mlekiem roztrzep widelcem lub chwil臋 ubijaj mikserem, dopraw niewielk膮 ilo艣ci膮 soli i pieprzu. Cebulk臋 ze szczypiorkiem posiekaj i zeszklij na ma艣le i zalej jajkami. Podwijaj pod sp贸d tak aby nie 艣ci臋te jeszcze jajko sp艂ywa艂o na patelni臋. Pouk艂adaj g艂贸wki szparag贸w, plasterki szynki. Wszystko posyp pokruszon膮 fet膮 z zio艂ami. Wstaw do piekarnika pod grill na dos艂ownie 5 min aby omlet z wierzchu nie by艂 surowy. Dekoruj listkami bazylii. Smacznego:)

 

Zostaw odpowied藕

Mo偶esz u偶ywa膰 tych tag贸w HTML i atrybut贸w: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>