Roszponka z figami i granatem

GD Star Rating
loading...

 

Lekka sałatka ze słodką figą oraz ostrym parmezanem

Składniki:

  1. Sałata roszponka
  2. 1/2 dużego granatu
  3. 4 figi
  4. 15 dag parmezanu w kawałku

Dressing:

  1. 100 ml oleju z pestek winogron
  2. 3 łyżki soku z granatu
  3. 2 łyżki czerwonego octu winnego
  4. 1 łyżka soku z cytryny
  5. 1 łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu
  6. szczypta soli

Na talerzu ułóż sałatę. Figi pokrój w ćwiartki i ułóż na sałacie posyp granatem oraz wiórkami parmezanu. Składniki dressingu dobrze wymieszaj, polej sałatkę i od razu wydawaj. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.