Smalczyk

25 marca 2013 GRILLPrzekąski  Brak komentarzy

GD Star Rating
loading...

Składniki:

  • 30 dag słoniny
  • 30 dag podgardla lub pachwiny ewentualnie boczku (ja tym razem użyłam pachwiny)
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 0,5 kwaśnego jabłka
  • sól i pieprz do smaku

Słoninkę z wybraną chudszą porcją mięsa przepuścić przez maszynkę przez sitko o dużych oczkach, przełożyć do głębokiej patelni. Smażyć na małym ogniu do czasu aż skwareczki będą złote. Po tym czasie dodać cebulkę, jabłko i czosnek, smażyć jeszcze przez kilka minut aż jabłko i czosnek się rozsmażą, a cebulka zmięknie, doprawić solą i pieprzem. Podawać z chlebem razowym i ogórkiem kiszonym.

Zostaw odpowiedź

Możesz używać tych tagów HTML i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>